Képek és szövegek terjesztését kérlek írásos formában kérd tőlem!
logo

Pszichológia

Pszichológia

A pszichológiai ülések során a probléma különböző pszichológiai megközelítéseivel, módszerekkel történő feltárásán és megoldásán van a hangsúly. Ehhez, a pszichológia tudományos eszközein túl elsősorban a kliens erőforrásait, megoldásmódjait használom fel, ezzel elősegítve a tartós változást, biztosítva az önálló működést.

A kliens erőforrásainak, lehetőségeinek, korlátainak feltárásához az ügyfél személyiségének megismerésén, múltbéli élményein, viselkedésmintáin keresztül vezet az út. Ezért egy-egy ülés önismereti utazás is, ahol megismerheti az ügyfél a saját határait, működését és válaszokat kap olyan kérdésekre, mint pl.: „ki vagyok én?”, „milyen hatással vannak ezek a jelenlegi életemre, viselkedésemre?”.

Milyen kérdéssel fordulhat hozzám?

A pszichológiai konzultációnak tárgya lehet minden olyan helyzet, amelyben a kliens úgy érzi, hogy megakadását csak szakemberrel tudja feloldani, kezelni.

  • egy kiegyensúlyozottabb életre történő vágyhoz, amit életvezetési tanácsadással, önismeret fejlesztéssel, önbizalom és önelfogadás növeléssel dolgozhatunk meg,
  • társas élethelyzetekhez, amik előhívhatnak akár párkapcsolati tanácsadást, munkahelyi, családi konfliktuskezelést,
  • élményállapotokhoz, amikor szorongással, kiégéssel, motiváció hiánnyal, stresszkezeléssel kell dolgoznunk,
  • de akár olyan praktikus szintű jelenségekhez is, mint az időgazdálkodás, kommunikációs problémák vagy épp a döntési helyzetek okozta nehézségek.