Képek és szövegek terjesztését kérlek írásos formában kérd tőlem!

Figyelemzavar

CogniPlus - Figyelemzavar

A figyelem alapvető fontosságú mind a tanulásban, mind a hétköznapi életben. Megfelelő figyelem nélkül gyermeke más képességei sem tudnak teljesen érvényesülni fejlesztésükkel azonban jelentős javulás érhető el, mely nagyban javíthatja az iskolai teljesítményt és megkönnyítheti a mindennapokat a család számára.

Emellett a hiperaktív gyermekeknél gyakori mozgáskoordinációs nehézségek (pl. cipőbekötés, rajzolás, írás nehéz elsajátítása) is hatásosan javíthatóak a program segítségével.

Sajátos nevelési igény (SNI), beilleszkedési, tanulási és magatartási problémák (BTM)

A beilleszkedési, tanulási és magatartási problémák, valamint a sajátos nevelési igény sok különböző tényező együtteséből alakulnak ki. Sok esetben az egyik nehézséget a figyelemzavar megléte jelenti. Nagyon gyakori továbbá, hogy a gyermek nem él át elegendő sikerélményt, nem tapasztalja meg saját hatékonyságát. A CogniPlus rugalmasan alkalmazkodik gyermekéhez, és biztosítja, hogy a neki megfelelő képességszinten találkozzon kihívásokkal. Így megélheti saját hatékonyságát, valamint a fejlődés örömét. Ez általában növeli a motivációt más teljesítményhelyzetekben (iskolai feladatoknál) is. A megerősödött önbizalom pedig sokat segít a kortárs közösségbe való beilleszkedésben.

Szerzett sérülések rehabilitációja

Gyakran előfordul, hogy különböző sérülések esetén (pl. fejsérülés, agyrázkódás) szükség van a gyermekek egyes készségeinek fejlesztésére, újragyakorlására. Bizonyos területek károsodása után előfordulhat figyelemzavar, koncentrációs nehézség, átmeneti koordinációs zavar, feledékenység, memóriaproblémák. Ezen területek célzott fejlesztésével a CogniPlus nagyságrendekkel fel tudja gyorsítani a régi képességek visszaszerzésének ütemét, hogy gyermeke a lehető leghamarabb visszatérhessen a megszokott ritmusba.